Overstrekken

Bij overstrekken spannen de rugspieren van een baby zich krachtig aan en drukt hij zijn hoofd naar achteren, met gebalde vuistjes. Het lukt vaak zelf niet om uit deze houding te komen en te ontspannen. Dit veroorzaakt stress en daardoor kan je kindje gaan huilen. Babymassage helpt om te ontspannen.

Lees meer over overstrekken

Darmkrampjes

Onrustig, trappelen met de beentjes, overstrekken, huilen. Het is normaal dat ieder kind zo nu en dan last heeft van darmkrampjes. Er zijn speciale babymassage technieken die kunnen helpen bij darmkrampjes.

Lees meer over darmkrampjes

Voorkeurshouding

Soms heeft een kindje de voorkeur om met zijn of haar hoofdje meer op één kant te liggen. Dat heet een voorkeurshouding. Wanneer dat vaker gebeurd kan het hoofdje afplatten. Een voorkeurshouding kan ook ontstaan tijdens de zwangerschap, doordat jouw baby langere tijd in dezelfde houding heeft gelegen. Hierdoor kunnen de spieren in de nek en rug stijf en verkrampt raken. Bepaalde babymassagetechnieken helpen om te ontspannen.

Lees meer over een voorkeurshouding

Lichaamstaal

Een kindje is al vanaf de geboorte in staat om te communiceren. Door middel van gebaren en uitdrukkingen probeert jouw kindje zijn of haar gevoel kenbaar te maken. Zonder woorden, maar met het gezichtje, armpjes, beentjes, ademhaling en stem. Het is heel belangrijk om tijdens babymassage deze communicatie te observeren.

Lees meer over lichaamstaal

Baby yoga

Baby yoga is heel goed geschikt voor kinderen die ouder zijn dan 8 maanden. Op die leeftijd heeft jouw kindje de behoefte om te bewegen. Yoga sluit hier heel goed op aan en is een super leuke activiteit. Het helpt je kindje bewust te worden van zijn lichaam.

Lees meer over baby yoga

Slapen

Babymassage zorgt er voor dat je kindje bewuster gaat ademen. Een bewuste rustige ademhaling geeft meer ontspanning. Babymassage helpt je kindje om meer in zichzelf te keren en dat bevorderd het slapen.

Lees meer over slapen

Ontspannen

Verbinding

Liefde

Beter slapen

Beter immuunsysteem